Verschil jurist en advocaat

Wat is het verschil tussen een jurist en advocaat? Een jurist houdt zich net als een advocaat bezig met juridische zaken. Maar een jurist is geen beschermde titel. Een advocaat heeft wel een beschermde titel. Na een opleiding Nederlands recht wordt een advocaat beëdigd en volgt een advocatenopleiding van drie jaar. Bij grotere rechtszaken en in hoger beroep bij het gerechtshof is inschakeling van een advocaat verplicht.

Advocaat en jurist onder een dak

Als advocaten- en juristenkantoor verlenen wij rechtsbijstand aan ondernemers in het midden en kleinbedrijf, zowel nationaal als internationaal. Onze advocaten en juristen bieden de kennis en service van een modern advocaten en juristenkantoor. Wij staan naast en zo nodig voor onze cliënten en streven naar een langdurige en succesvolle samenwerking. Onze missie is om uw onderneming weerbaar te maken en te houden.

Visie

Wij geloven dat ondernemingen beter presteren als hun organisatie juridisch in control is en blijft. Wij helpen ondernemers daarbij met hun juridische documenten. Goede juridische documenten verminderen de lekkage van winst en laat de onderneming beter presteren. Bovendien wordt de ondernemer ook weerbaarder als het even tegen zit. Als ondernemer heb je immers wel eens ‘wind tegen’.

Kernwaarden

Onze medewerkers staan bij het uitvoeren van deze missie voor de kernwaarden kwaliteit, daadkracht, verbinding en strategie. 

KWALITEIT

Wij leggen onze lat hoog bij het behalen van doelen en willen de beste zijn.

VERBINDING

Wij hechten aan de vertrouwensband met onze relaties en we houden niet van poeha. 

DAADKRACHT

Als eenmaal strategie bepaald is, dan pakken we door om strategische doelen te halen.

STRATEGIE

Voordat we aan de slag gaan kijken we naar uw belang en hoe we uw doel kunnen behalen, met de juiste middelen via de kortste route. 

Advocaat of jurist nodig?

Spreken onze missie en aanpak u ook aan, neem dan contact op en de uitdaging aangaan. Benieuwd naar onderwerpen die spelen in de wereld van het recht? Lees er meer over in ons blog.