1. Van een advies over een huurovereenkomst, tot het voeren van een procedure tegen een huurder of verhuurder, bent u bij ons aan het juiste adres. Jaarlijks voeren we meerdere procedures over huurovereenkomsten. Het gaat dan om zaken als bijvoorbeeld gebreken, beëindiging wegens het niet betalen van huur.

”Regime”

  1. De eerste vraag bij huur is welk “regime” van toepassing is. Gaat het om een woning, een winkelruimte of een kantoorpand, of een gebruiksvoorwerp, zoals een auto of een parkeerplek. De wet kent voor ieder van deze goederen een ander “regime” met andere regels.

Opstellen overeenkomst

  1. Ook het opstellen van een huurovereenkomst behoort uiteraard tot de mogelijkheden, van woonruimte tot kantoorruimte, maar ook de huur van roerende goederen. Wij kunnen helpen bij het in kaart brengen van het regime, de mogelijkheden van huurprijsverhoging, opzegging en andere voorwaarden

Onroerend goed

  1. Met name bij onroerend goed (zoals bedrijfspanden of woningen) kunt u ook te maken krijgen met andere onderwerpen. Denk daarbij aan aan- en verkoop, financiering, zekerheden (zoals hypotheek of borgstelling), bouwcontracten of bouwgerelateerde zaken, buren enz. Ook daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Hulp nodig?

  1. Heijink & Meure advocaten heeft de ervaring en knowhow om u bij te staan in het huurrecht. Vragen over huurrecht? Neem contact op.