Rechtsbijstand

Bij rechtsbijstand kan je denken aan allerlei situaties. Een conflict met een werknemer of zakenpartner? Een geschil met een opdrachtgever? Of een ‘lelijke brief’ ontvangen? Zo maar enkele voorbeelden van problemen uit de dagelijkse praktijk.

Een conflict is niet altijd te voorkomen. Een conflict heeft vrijwel altijd financiële gevolgen. Dit kan vervelend zijn en ingrijpende gevolgen hebben voor je onderneming. Zeker als er een rechtszaak aan te pas moet komen. Tijdig ingrijpen en de juiste stappen ondernemen is dan ook van groot belang. Dat voorkomt onnodige kosten en verrassingen.

Neem contact op

Voorkom verrassingen en vraag ons om hulp. Wij analyseren je zaak en overzien de risico’s en kiezen een doeltreffend aanpak. Wij zijn dealmakers, strategen, straatvechters, sparringpartners en een tikkeltje eigenwijs. Kortom, alle eigenschappen die nodig zijn doeltreffende rechtsbijstand voor ondernemers die succesvol willen zijn.

Ben je al betrokken in een rechtszaak? Ben je bijvoorbeeld gedagvaard? Meldt dan zo snel mogelijk je rechtszaak. Dan kijken we samen hoe de rechtszaak tot een goed einde kan worden gebracht.

Wij leveren geen gesubsidieerde rechtsbijstand. Daarvoor kan je terecht bij het Juridisch Loket. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om gesubsidieerde rechtsbijstand te krijgen. Alleen als je geen advocaat of mediator kan betalen heb je recht op een vergoeding voor de kosten. Als je daarvoor in aanmerking komt krijg je gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heet ook wel een toevoeging. Als je aanspraak maakt op een toevoeging, dan betaal je altijd een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt vastgesteld door de Raad voor de Rechtsbijstand. Daarnaast kan je ook advies vragen aan het Juridisch Loket. Voor rechtsbijstand bij het Juridisch Loket hoef je geen eigen bijdrage te betalen.

Heb je een vraag over een rechtszaak of conflict? Neem contact op met een van onze specialisten. Kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Neem dan eerst contact op met het Juridische Loket.

Neem contact op