Advocaat huurrecht in Ede

Een advocaat huurrecht in Ede schakel je in bij huur van bedrijfspanden, woningen, voertuigen etc.

Wat is huurrecht?

Huurrecht zijn regels over het betaalde gebruik van woning- en bedrijfspanden, maar ook bijvoorbeeld voertuigen of roerende zaken, zoals een barbecueset, partytent of springkussen. Omdat de situaties uiteenlopend zijn, zijn er ook verschillende sets van regels. Die verschillende sets met regels voor specifieke situaties noemen we ‘een regime’.

Wanneer heb je een advocaat huurrecht in Ede nodig?

Huurrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Neem daarom tijdig contact op met een advocaat huurrecht van Heijink & Meure advocaten. Van een advies over een huurovereenkomst, tot het voeren van een procedure tegen een huurder of verhuurder, bent u bij ons aan het juiste adres. Jaarlijks voeren we meerdere procedures over huurovereenkomsten. Het gaat dan om zaken als bijvoorbeeld gebreken, beëindiging wegens het niet betalen van huur. Onze diensten zijn:

  • maken huurovereenkomst en/of huurvoorwaarden
  • beëindiging huurovereenkomst
  • rechtsbijstand bij rechtszaken
  • huurgeschillen over huurprijsaanpassingen
  • geschillen over gebreken
  • ontruiming
  • incasso van huurpenningen

”Regime”

De eerste vraag bij huur is welk “regime” van toepassing is. Gaat het om een woning, een winkelruimte of een kantoorpand, of een gebruiksvoorwerp, zoals een auto of een parkeerplek. De wet kent voor ieder van deze goederen een ander “regime” met andere regels.

Opstellen overeenkomst

Ook het opstellen van een huurovereenkomst behoort uiteraard tot de mogelijkheden, van woonruimte tot kantoorruimte, maar ook de huur van roerende goederen. Wij kunnen helpen bij het in kaart brengen van het regime, de mogelijkheden van huurprijsverhoging, opzegging en andere voorwaarden.

Onroerend goed

Met name bij onroerend goed (zoals bedrijfspanden of woningen) kunt u ook te maken krijgen met andere onderwerpen. Denk daarbij aan aan- en verkoop, financiering, zekerheden (zoals hypotheek of borgstelling), bouwcontracten of bouwgerelateerde zaken, buren enz. Ook daarvoor kunt u uiteraard bij ons terecht.

Contact met een advocaat huurrecht in Ede?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact op